70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Rio de Janeiro

Megfejthetetlen

2014. november 18. - kiskosztüm

Nem is lehetne más, mint csak benyomásaim a városról. Ez a hely, ahol még megnéznék néhány dolgot, ahol erős hiányérzetem maradt. A legjobban a favella (bodega) városrészek izgatnak, ahova helyi vezető nélkül nem tanácsos bemenni. A favelláktól eltekintve, nem találom a gettósodás nyomait. Hatalmas, széles utcák, magas házak (15 emelet alacsonynak számít) között megbúvik egy-egy régebbi, vagy szakadtabb ház, csillogó utcák közé beékelődik egy koszlott utcácska. Hatalmas parkokban (természetesen pálmafákkal) futkároznak az emberek, vagy gördeszkával húznak el melletted. A tömegközlekedést sem sikerült kiismerni. Mindenből van valami, nehéz lenne megúnni. És tér, tér, tér...meg a fantasztikus vulkánikus eredetű hegyek, mintha az isten művészkedett volna, mikor kitalálta Riot. A taxis ma azt mondta a sajátos közös nyelvünkön. "Ha most vannak itt először, ezentúl mindig ide akarnak jönni majd"image_332.jpgCopacabanai szálloda tetején a bár, még senki sem pottyant a medencébe...korán van

image_333.jpgMég elég zöld vagyok Rioból...látszik?

image_334.jpgRózsaszín bicikli és a Bacardi 

image_335.jpgEzzel a sárgával közlekedhetsz, ha a sajátod nem fért a bőröndbe.(Itau)

image_336.jpgSokan itt is motoroznak, mert olcsóbb, dugó álló

image_337.jpgEgy iskolai szünet ellesett pillanata, FOCI, készül az utánpótlás.

image_338.jpgA magas házak tövében megbúvik egy-egy ékszer templomocska.

image_339.jpgNem látom a tetejét...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr756911159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borovszki Beáta 2014.11.18. 10:53:28

Érdekes Rió nekem is a karnevállal volt eddig egyenlő, de miután még nem voltam még megmaradhat ez a benyomásom. Habár belegondolva kicsit irigykedem a szerzett tapasztalatokra, mert mégiscsak az az igazi.
Tegnap belelapoztam az Imi blogjába is, kíváncsi voltam. Ha nem tudném hogy együtt éltek meg minden percet az úton akkor a két blog azt nem árulná el. Nagyon érdekes, de nem meglepő.
Sok puszi, és élvezz ki minden percet még!!!
süti beállítások módosítása