70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

A kihagyhatatlan Corcovado

Rio jelképe a kezeit széttáró Krisztus szobor

2014. november 17. - kiskosztüm


Mindenkinek vannak érzései, előképei egy városról, aztán a tapasztalatai vagy átírják, vagy kiegészítik ezt. Riót a karnevál írta belém. Olyan képeket láttam magam előtt, főként meleg, (sőt forró) színekben, hogy tigrismintás fenekek riszálnak szorosan egymás mellett, ahova én be sem férnék.

A valóság az (ami a Corcovadoba vezető túrát illeti), a fenekek oké, szorosan, alig férek közéjük, de nem vörösek-sárgák, hanem hideg kékek-zöldek. Az őserdő hűvösében visz fel az út a sziklacsúcsra. Ez egy húsgyár. 

Több módon lehet megközelíteni: gyalog (ötven százalékos szavazat nem elég hozzá), vonattal és minibusszal. A vonatnál kígyózó sorokkal találkozunk, így lelkesen fogadtuk a minibusz alternatívát. SOHA NE TEGYÉTEK! Itt kétszer kiszállítanak, háromszor kell sorba állni, háromszor kell jegyet váltani.

Háttal áll neked a szobor, amikor végre megérkezel. Elképzeled, milyen fantasztikus lenne itt, ha csak a tájra és magadra tudnál figyelni. Vannak, akik próbálkoznak. Látok egy fiút a parapeten ül, meditatív pózban, háttal a tömegnek, szemben a látvánnyal. Hogyan is lehetnél kettesben?

A város feltáruló képe...nem találok rá szavakat, lélegzetelállítóan gyönyörű! A vízből és a házak közül kimagasló meredek, hatalmas sziklapúpok, a belső tó, a stadion (melyik is az?)...Megéri, mindent megér! (Gyorsan el kell felejteni a húsgyárat, a futószalagot, amire ráraktak)

image_323.jpgFelfelé 3, lefelé 2, összesen 5 minibusz belsejét sikerült megismerni...lépésben a "futószalagon"

image_324.jpgTrópusi természetvédelmi területen visz az út felfelé 

image_325.jpgAz utolsó kisbusz-váltóhely, sokat látott vidék...

image_326.jpgEz a majom egyedül fölpattintotta a kuka tetejét. Lehet, hogy a szelektív gyűjtés miatt?

image_331.jpgAddig eszembe sem jutott, hogy ezek a szabad majmok, vadállatok, amíg nem sikítoztak körülöttem.

image_327.jpgFöfelé és lefelé nézve is káprázatos látvány.

image_328.jpgA kilátás a belső tóra, melyet bicikliút vesz körül.

image_330.jpgSárkányrepülők, ernyősök keringenek felettünk. Az mekkora élmény lehet, onnan, fentről!

image_329.jpgMindenki trükközik, hogy self-fotót csináljon magáról a szoborral. Erre már külön kis távtartót is gyártanak a kínaiak.

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr346909363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása