70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Jószolgálati fodrászat, kutyák és barátok

2014. november 05. - kiskosztüm

A képen (lent) Santiago utcáján (a hal piac környékén) hajat vágnak. Annyi mindent csinálnak itt az utcán, hogy gondolhatnám ez is egy ilyen utcai szolgáltatás...Miért is ne? a nullás gépet már majdnem kipróbáltam. 

A kép másik olvasata, hogy egy jószolgálati hajvágás történik, hajléktalanoknak.

image_245.jpgMiközben az utcán heverő kutyák egyikét fotózom, egy férfi hozzám beszél indulatosan,...mit gondoljak?. Mit mond? " "mi a f.szt fotózol? Inkább vigyél haza egyet!" mondhatná, de lehet, hogy azt  mondja " elegem van már ezekből a dögökből! Mikor lesz már tiszta az utca?" Kicsit szégyellem, de kattogtatok. Nem tudom a kutya-kérdést megoldani, de a jelenség érdekel.

Nem láttam őket mozogni, soha nem láttam enni, de ma végre, egy újságosbódénál volt kitéve egy kutyatál, láttam a falatozó kutyát. Karitatívan működik a városi kutyamentés. Az tény, hogy olyan sem fordult elő, hogy valaki bele rúgott volna egy kóbor kutyába, de még csak nem is kiabált rá. Lehet, hogy a gazdátlan kutyák itt mindenkié?

image_246.jpg

Ha már visszafogtam magam az utcai fodrászolástól, nem tűnt nagy merészségnek benyitni egy fodrászüzletbe.

Nem gondoltam, hogy itt élem meg a nap legnagyobb élményét...Bejött egy idős hölgy a lányával. A hölgy demenciás volt, semmit nem tett önállóan, nem beszélt, alig volt mimikája, a nyálát folyatta, amit a lánya diszkréten letörölt. A lány bele ültette a fodrászoló székbe, a néni lábát a lábtámlára, kényelembe helyezte (ez sem ment könnyen, túl merev volt a test)  A néni, ahogy elvesztette szem elől a lányát, nyugtalanná vált.

Utálom, ha védtelen vagyok, ha nem tudom kontrollálni az érzéseimet, ha el kezdek sírni, pedig nem akarok. (Persze ez övön aluli volt) Gyorsan elővettem a jegyzeteimet, hogy ezt leírjam, hogy eltitkoljam a meghatottságomat. Egy néni, aki olyan mint a szobanövény, de tapintatosan, szeretettel bánnak vele. A méltóságát nem veszítette el. Praktikusan: miért kell a néninek befesteni a haját? Nem mindegy? Csak csupa kiadás, kellemetlenség, úgysem néz rá senki úgy, mint egy nőre?...

Lehet, hogy Ez a fajta szeretet is chilei dolog? Jó lenne importálni!

image_247.jpgA fodrászüzlet, a néni és lánya elől, takarásban...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr776865461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borovszki Beáta 2014.11.05. 09:50:34

A végeredményét a fodrászolásnak nem tetted fel.
A néni hajfestésének talán nem az a lényege, hogy hogy néznek rá mások, hanem, hogy ő hogy akarja, hogy lássák. De lehet, hogy nem gondol semmit, csak a lányának fontos.
Az jó, hogy te is szereted az embereket megfigyelni az utazás során, így teljesebb képet kapok.
És egyre komolyabban gondolom, várom, esdem (az utazás előtt felvetett) az összefoglalt nagy beszámolód!

Györgyi Piroska 2014.11.05. 19:55:57

Igen, a végeredményre a fodrásznál én is kíváncsi lettem volna.
süti beállítások módosítása