70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Korunk népművészete

Santiago egyik fája, Brazília naív festői

2014. november 04. - kiskosztüm

image_239.jpgNem ússzátok meg a mai napot sem művészetek, sőt múzeumi beszámoló nélkül. 

A Centro Cultural la Modena vendégeként állította ki kortárs (naív és nem naív) művészeti anyagát a szomszédos Brazília. Az anyag megfelel annak, amit elvártam (valaki végre rácáfolhatna erre!) Nagy, egyedi alkotások, meglepetések nincsenek. Kedves képek, vagy profi utánérzések. Az épület viszont megint tetszik, lefelé 3 szint. Műhelymunkák folynak, gyerekek dolgoznak, tárlatvezetés, filmvetítés. Néhàny tárgy visszaköszön Peruból, pl. a fallikus edények (csakhogy egy picit borzongjatok és a nézettségemet növeljem).

image_242.jpgEbben a palotában lakik az elnök, alatta 3 színten a múzeum. A tér oldalán a bejáratok.

image_243.jpgA múzeum belső terének részlete

image_244.jpgKözponti fogadótér.

image_240.jpgEz nem szép, csak érdekes mü: az élet képregényben elbeszélve. Indul a dívától, aztán párjával így és úgy, szülés, sokadalom ... a végén hintaszék és telefon, meg egy preparált vadászzsákmány (szarvasagancs).

image_241.jpgEz szép is, és naív is. A képből részlet.

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr106861797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borovszki Beáta 2014.11.04. 07:59:34

Tényleg lenyűgöző. Ez mind ugyanaz a város? Belváros-külváros? Ekkora kontrasztok vannak tényleg? Az a sok szín, azt imádnám!
Nagyon jó nektek, és nekem is mert egyre több a kép és szinte együtt járom veletek a várost! (Csak az a szinte ne lenne:))
süti beállítások módosítása