70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Aracati

Brazília egyik arca

2014. november 21. - kiskosztüm

1888, utolsóként a világban, Brazíliában is törvénybe iktatták a rabszolgaság eltörlését. Északon, ahol vagyunk most, ingyen földhöz jutottak az emberek. Ha mi úgy látnánk, hogy itt a szegénység vert tábort magának, az csak azért van, mert a változást nem követjük. Barátaink szerint nagyon dinamikusan fejlődik a vidék. Gazdálkodnak a földeken, ahol állunk 3 évvel ezelőtt csak homok volt, ma pálmaliget. Édesvízet 40 és 120 m mély kutakból nyerik. A környék erősen szeles, a szélmalmok rendesen termelik az elektromosságot. (Itt is beleng mindent a korrupció, erről azért nem írok részletesen, mert ez senki számára nem jelentene ismeretlen élményt.) A lakosság kb 90%-a vallásos, százféle gyülekezet van. Speciális helyzet, hogy sokszor nem a saját templomaikban gyakorolják a vallásukat, amolyan mixd módon. 

Aracatit 40 ezren lakják. Sokszínű piaca a környék bevásárló helye. Van, hogy több, mint 100 km-ről érkeznek a vevők, vagy az árusok. Mód van " bérlovaskocsival" haza fuvarozatatni a bevásárolt holmit, mi pedig mehetünk a saját bugginkkal, vagy "közösségi" járművel.

Még mielőtt ez a szegénység bármelyikünk képére a együttérző szomorúság kifejezését rajzoná, biztosiíthatok mindenkit, itt boldogok az emberek. Egyszerűek, nyitottak, derűlátóak. (Hát ezt vinném haza, de hogyan, mekkora a túlsúly?!)

Inkább a nők társadalma (nem én találtam ki, de tetszik). A nők tartják kezükben a családot, szorgoskodnak...az átlag pasi kényelmes, lusta. Itt is legális a coca, a matte. (nálunk nem, nem viszek!)

Brazília, nem Aracati. A leggazdagabb környék Sao Paulo, 23 millióan lakják, ez a business központja (itt nem voltunk). Jelzi a gazdagságot és a méreteket, hogy van olyan katolikus templom, ahol 50 helikopter parkolóhely van a templom körül kialakítva.

Aracatiban egyszerű az élet, de a klíma és az emberek csodálatosak.

image_361.jpgKesudio, a tetejét szoktuk enni, a piros gyümölcs is hőkezelve, lekvárnak, ehető

image_362.jpgTöbb utcányi zöldség, gyümölcs piac

image_363.jpgFűszerárus. Vettünk vaniliát, és még...elfelejtettem a nevét, de mindenre jó.

image_364.jpgTíz pénzbe kerül, vagy 10 kiló...darab mégsem lehet!

image_365.jpgKözben a burkolatot is lerakják, csatornáztak a városban.

image_366.jpgEgy kép kizárólag a lányoknak!

image_367.jpgEgy másik a fiúknak, szeretettel.

image_368.jpgA bérkordék, szépen sorban várakoznak.

image_369.jpgKözösségi jármű. Jó társaságban szalad az idő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr216921759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása