70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Brazil szappanopera 1. rész (első nap)

Helyszín: Rio de Janeiro, tengerpart, este 7 után

2014. november 16. - kiskosztüm

image_310.jpgArgentin géppel érkeztünk Brazíliába.

Eleredt az eső, leszakadt az ég. Mert Brazíliában vagy rendesen esik, vagy süt a nap. Szokatlanul gyors döntést hoztunk, s beültünk a 10 m-re lévő, "semmikülönös" vacsorázóhelyre a tengerparti sétány mellé. A látóteremben lévő három tv közül csak egy közvetített meccset, a másik kettőben Esmeralda vágyakozott Rodrigo után, miközben a gazdag Julio Armandez fehér nyitott sportkocsijával megpróbálta elcsábítani gyönge szívét.

Nem brazil, de perui M.Vargas Llosa, akinek a Júlia néni és a tollnok című könyve folyton eszembe jut, mióta Dél-Amerikában vagyunk. Az egész mű két történet (történet a történetben) rádiós szappanopera író élete és az általa írt szappanopera folytatásokban, (remek rajz erről a világról)...Aztán Argentínában Evita színészi karrierje is rádiós szappanoperával indul. Nem hagyhatom ki e jelentős terméket, hozzá tártozik a néplélekhez!

Közben a pincér kihozta a halakat, a bort, töltögetett, pakolgatott. Az eső elől már több utcai árus is közelebb húzódott hozzánk. Talán védelmet kerestek a bennünket is megvédő tető árnyékában. Figyeltem, milyen szerény pénzkereseti lehetőség az, hogy valaki a kukoricáját, vagy churruzoját árulja. Még felmerült bennem a kérdés, hogy ezekkel a kerekes bódékkal vajon ott állhatnak-e, ahol akarnak...de a válaszra már nem maradt időm.

A mi szerény, vékonydongájú pincérünk rövid szóváltás után nekiment az egyik árusnak. Rugdosta, elkapta, az ujjait a szemgödrébe mélyesztette, mintha ki akarná tépni a szemét. A fekete srácot sem kellett félteni! Félelmetes volt. Gyors, mint a vihar. Csak nagyon nehezen tudták szétválasztani őket. A brazil szappanoperákban is vannak a jók és a rosszak. Itt, ebben a verekedésben: a fehér pincér és a fekete srác küzdött egymással.

Megettük, fizettünk szépen, s elsétáltunk. A rendőrautó villogó lámpájában még láttam, hogy a szemtanúk meséltek a történtekről. Csupa fehér, csupa szállodai alkalmazott...

Megnéztem közelebbről, mit is árulnak a fekete fiúk...Holnap ki fogom próbálni!

image_311.jpgAz ablakunkból a házak felé nézve...

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr26904829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Györgyi Piroska 2014.11.16. 16:27:34

Mit árultak? Nagyon sejtelmes...
süti beállítások módosítása