70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

San Cristobal hegy Mária szobra Santiago jelképe

Zarándok út

2014. november 09. - kiskosztüm

A múlt vasárnap érkeztünk. Akkor írtam, mennyire kihalt és szomorú és szürke volt a belváros. A reptérről jövet bodega városnegyedek mellett jöttünk el. Azóta már újra többször jártunk a környéken, de nyoma nem volt a bodega városnak. Mi történt? Azt gondolom, ha nem találom, annak oka van. Koncepciózusan be tudnám mutatni Chile nyomorát, de ez hazugság lenne. Minél több napot töltünk itt, annál kevésbé látom a szegénységet.

Az előképem Peru volt, amiről voltak személyes élményeim. Ahol a gazdagot a szegénytől betonfal, szögesdrót választja el. Itt, még akár egymás mellett is megtalálod őket. Az aboriginal jelenléte nem olyan meghatározó itt. A sokszínűség, modern életforma az utcákon, az indián múlt a múzeumokban. A város nyüzsgő, működő, kiváló szolgáltatásokkal. Ugyan sok az egyenruhás katona, biztaonsági őr, rendőr, de ők segítenek, készségesek(csak miért vannak mind golyóálló mellényben?)

image_277.jpg

image_273.jpg

image_274.jpg

image_275.jpg

A hegyen a fehér Mária szobrot mindenünnen láthatod. Funikulár visz fel a hegyre, 500 méter színtkülönbséggel. (Hétvégén felár és tömeg) Sokan biciklin hajtanak fel egy sörért. Nemcsak templomáról, meg a pápai látogatásról híres a hegy, hanem csodálatos közparkjáról is. II. János Pál 1985-ben volt itt. Az ő beszéde inagy hatással volt a pinocheti időkben, az erőszak ellen.

Az első nap, mikor azt írtam, hogy kihaltak az utcák, s az emberek a templomban...kevés embert láttam. Másnap, hétfőn, nagyon sokan bejöttek, egy-egy oltár előtt csendben imádkoztak, majd elmentek a bevásárló cekkerükkel. Ez így volt a többi napokon is. Hétköznapi a párbeszéd Istennel.

image_276.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr96879619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borovszki Beáta 2014.11.10. 08:35:57

Nagyon tetszik Chile, így a képeiden keresztül,
Itthon nekünk is jutott pár napsütéses, meleg nap (17 fok volt napközbe). A vérhalom téren gyönyörű színben ponpáznak a fák, megnéztem helyetted.
puszi
süti beállítások módosítása