70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Kép, kép, kép

Lábjegyzetek a Semjén féle megjegyzéshez

2014. november 03. - kiskosztüm

J.R., a zseniális streetart művész (bizonyára láttátok valamelyik projektjét), hatalmas fekete-fehér portrékkal rakja tele világszerte, lebontására ítélt épületeket, v. falakat. Ezek az arcok szembe néznek velünk. Az értelmetlen szembenállásunk döbbenetes jelképei, kereszténnyel a muzulmán néz szembe, az arabbal a zsidó, a gazdaggal a szegény, vagy csak egy arc (néz)...gondolj, amit akarsz, de nem vonhatod ki magad a hatása alól.

Vannak mégis emberek, akiket annyira felháborít, hogy dühösen szaggatják le a képeket. "A szabadsághoz az is hozzá tartozik, hogy letéphetem"

Mindig csak az egyik oldaláról nézzük a dolgokat. Valaki valakiket terrorizál, s meg van róla győződve, hogy csakis az ő igaza az igaz. Ha valamiért, ezért tetszett a los angelesi szellem, s a kiposztolt plakát.

image_222.jpgEz a kép hordozza nekem a legtöbb emociót. A fiú, aki egyedül áll nyuszijelmezben. A fotózáshoz nagyon készséges, nyugodtak a mozdulatai, de törékeny és magányos.

image_223.jpg

A harsányabb, magamutogatás volt inkább jellemző. A legjobban a homoszexuális fiúk vonják magukra a figyelmet: csupasz fenék, csupasz felsőtest. Nem agresszívek, de minden alkalmat megragadnak, hogy mutogassák magukat. Engem egyáltalán nem taszított, inkább elgondolkodtatott...olyan volt, mint a pigment a festékben. Ha nagyobb területen oszlana el, halványabb lenne a szín.

A szexualitás mindenkinek a problémája, az élet legnagyobb mozgatója. Miért kéne érzéketlennek lenni, vagy nem elfogadni a másságot? Honnan tudod, milyen érzés másnak lenni? Ha tehetném, megtenném, hogy esélyt adjak minél több embernek, hogy úgy éljen, ahogy szeretne. Ha a fiúkat szereti, akkor a fiúkat, ha a lányokat, akkor a lányokat...szeresse. Ne gyűlöljön!

...Semjén egy közszereplő, szemben velem...s biztosan nem tetszene neki L.A., vagy rosszul gondolom?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr786858683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borovszki Beáta 2014.11.03. 12:59:40

Múlt hét végén néztük meg az Őrült nők ketrecét, Alföldi rendezte. Hasonló gondolatokat ébresztett, mint benned Los Angeles.
A nyuszi jelmezes fiú fotója döbbenetes.
Várom a továbbiakat, habár azt hittem most Argentína jön:)

kiskosztüm 2014.11.03. 13:07:05

Bocsi...a helyes sorrend: Chile, Argentína, Brazília. A felvezetés a költői szabadság jegyében született. :))

Györgyi Piroska 2014.11.04. 19:46:28

Az a pigment a festékben hasonlatod nagyon tetszett. Tökéletes az egyetértés ebben a témában. A képek jók.
süti beállítások módosítása