70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Szarka horror

A temetőben

2014. október 20. - kiskosztüm

Még mielőtt visszajöttünk volna, kérésemre megálltunk Wollombi anglikán temetőjében. Általában, ha idegen helyen vagyok, s tehetem, megnézem a temetőket, mert érdekes adalékok az ottani emberek szokásairól, (életkoráról, neveikről). Kicsi temető, a legrégebbi sírok az 1800-as évek elejéről, egyszerű, fejnél állított kövek, kőkeresztek, mind egy irányba néz...

image_124.jpgimage_125.jpgEz volt az a dög. Akkor még az iPadomat fényképezésre használtam

Ausztráliában már megszoktam, hogy sokkal több madár van, s bírják az ember közelségét. Először csak azt érzékeltem, hogy egy szarka folyton a közelemben szálldos. Leszáll, és néz. NÉZ! Nem lehetett nem észre venni. Kiszúrt magának. Arrébb mentem, még mindig néz, aztán zuhanórepülésben a fejemet célozta meg. Aztán újra, és újra. Az iPademet tartottam a fejem fölé, hogy védjem magam. A kis temető végéből az utat úgy tettem meg, miközben a sikítás lendülete vitt előre, hogy a szarka egy pillanatra nem vette le rólam a szemét, rámrepült, a hajamat súrolta, újra és újra lecsapott. Milyen hasznos az iPad! Gondoltátok volna? Gyorsan bevágódtam a kocsiba, megúsztam. 

Jó lenne az angolokra, a szellemekre, meg Hitchcockra fogni, de...aztán hallottam, hogy a szarkák védik a fészküket, ha veszélyben érzik fiókáikat, akár támadnak is. De honnan tudta, hogy négyünk közül ki a főnök?

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr516810309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borovszki Beáta 2014.10.20. 13:25:51

Szinte látom a futást és hallom a sikítást:) Szerintem onnan tudta, hogy te futottál elől:) A futás előtt még csak sejtette.

kiskosztüm 2014.10.20. 23:05:42

Látod, erre nem is gondoltam...igazad lehet
süti beállítások módosítása