70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Mitől függ?

Úton önmagad felé szlalomozva a túristák között

2014. október 05. - kiskosztüm

Mindent nem lehet. Befelé fordulva meditálni, átérezni az idők szellemét, és kipipálni az útikönyv ajánlatait.

Egész Kína az utakon (egyhetes nemzeti ünnep, ingyenes most az autópálya használat). Még mielőtt a kínaiak fölébrednének, próbálunk a Függő Kolostorokhoz eljutni. A bevezető fuggőhíd már ismerős a talpunknak. Középen kell menni! ( ott kevésbé mozog). Félek a magasban, tériszonyom van. Trenírozom magam: a Függő Kolostor csak álfüggő, mert valójában a sziklába vésték a kolostort, a látványos rudaknak csak vizuális, s nem tartó szerepük van. Itt csak egy út van. Ha a tömeg elindul, menni kell. Miközben állok félúton, látom a padlón hasaló lefelé kúszó halálsápadt embereket, a tömeg nyomását érzem...Mi a fenét keresek én itt? Már nem kérdés, menni kell. Ráadásul, Imi szédül, le kell hoznom, persze, még előbb 2 szint felfelé, zabszemeffektus, de végig kell csinálni...

És jó végig mászni! Egészen másért...Megtapasztalni, ha szükség van rád, nem fész. Tudod, az agyban dőlnek el a dolgok. A kolostorból ugyan vajmi keveset érzékelsz, de saját magadról újabb dolgokat tapasztalsz. Hát nem erről szól ez az egész út?...Megismerni a világot, hogy önmagadhoz közelebb kerülj.

image_53.jpgimage_52.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr16760735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borovszki Beáta 2014.10.06. 16:20:10

Egyre izgalmasabb helyeken jártok és egyre kalandosabb az utatok! Nagyon tetszik (még a fordított képek is). Sok puszi!
süti beállítások módosítása