70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Jóízű esztrádműsor don Silvionál

Matte, gaucho, tangó, empanada/ egy napba csomagolva

2014. november 14. - kiskosztüm

Argentína most nem csapott be. Az irodában az ajánlatot tévő lány nem kecsegtetett, hogy csak most, csak nekünk valami speciálisat ad el. 100 km-re a várostól, egy vidéki estancián, reggeltől estig. Élveztem a mai napot. Olyan volt, mit amikor a cirkuszi kötéltáncosnak látod közelről harisnyáján felfutni a szemet. Lehet, hogy a program sorrendje is segített (az első programszám egy pohár bor). A szereplők multifunkciósak voltak. Lovagoltak, pincérkedtek, főztek egyszemélyben. A társaság pedig multikulti. Képviseltette magát: Peru, Ausztrália, Svác, Venezuela, Kanada, Dubai, Kína...és a népszerű Magyarország! Mindenki szépen énekelt, ez spontán akció volt, talán a legmeghatóbb pillanat (Kína kezdte)

A tangó káprázatos! Mackó úr táncolt egy vérprofi táncosnővel. A nő nem volt fiatal, de a háta minden részletében kidolgozott...sok munka van ebben is, meg a mozdulataiban is. Elhiszem, hogy évszázadok írták a koreográfiát. Aztán sután, bénáztunk mi is egyet, nagyon kedvesen, ügyelve, hogy ne egymás lábára lépjünk, ettől aztán időnként elveszítettük az egyensúlyunkat. A táncban bizonyára ezért van az egymásba kapaszkodás (hogy ne dőljünk el)

A lóra felülni sem lenne könnyű, de leleplezem, hogyan csináltuk MI. Van egy lépcső, kettő! A kettőre ráteszed a lábad, s alád tolják a lovat...aztán állsz ott, várod a többieket, miközben a lovad meg sem mozdul, de ha megmozdul, lehet, hogy legel, vagy elvisz egy fába...

Egész nap etetnek, itatnak, hogy ne legyen időd az önképed teljes összeomlására...és még hátra vannak a guachok!

A tangóziást és a gauchok (Argentína cowboyai) mutatványát látván, rögtön eszedbe jut a számtalan kihagyott pilates óra...majd otthon! Most még benyomod a tapasokat (kostoló falatkák). Otthon majd beiratkozol egy argentin tangóra is.

image_15.jpgA tangó alaplépéseit együtt is gyakoroltuk

image_16.jpgElső a felülés

image_17.jpgAztán  várni a többiekre. Az én lovam kicsit magasabb, kicsit makacsabb volt, de a visszaérkezéskor tolakodott. :))

image_18.jpgA gauchonak mindenért meg kell dolgoznia. Most épp a lány csókjáért próbálja lekapni a gyűrűt...szegény lány!

image_19.jpgNemzetközi társaság...

image_20.jpg1 kg húshoz 1 kg hagyma kell a töltelékbe, no meg fűszerek...ez az empanada (van vega változata is)

image_21.jpgA Kocsis, aki egyben a pincér és a csókért küzdő gaucho is...

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr16895097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borovszki Beáta 2014.11.14. 12:58:21

Egyre jobbak a programok! Remélem recepteket is jegyzetelsz, hogy itthon mi is megkóstoljuk a világ ízeit. Ja és tangózni is megtaníthatsz:)

kiskosztüm 2014.11.14. 13:04:09

Igérem, ha haza értünk, csinálunk egy "világkörüli" bulit hűséges blogtársainknak. Jó tudni, hogy velünk vagytok

rényimama 2014.11.14. 18:00:38

sziasztok, érdekel, hogy hogy érzitek magatokat? Úgy értem, hogy hogyan élitek meg azt, hogy ilyen hosszú ideig ilyen különös helyeken vagytok, abszolut más életet éltek?

Györgyi Piroska 2014.11.14. 20:03:47

Most már tényleg nem kell sokat aludni, hogy itthon legyetek! Jó lesz!
Puszi

kiskosztüm 2014.11.14. 21:44:30

@rényimama: szia andrea, 10 év múlva már lehet, hogy nem így csinálnánk, most még pörgünk... a barátok hiányoznak a legjobban, puszi

kiskosztüm 2014.11.14. 21:48:58

@vancsi_fancsi: az imié valódi gasztroblog, az enyémnek a fogpiszkáló a főszereplője, puszi
süti beállítások módosítása