70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

L.A.: ahogy lemegy a nap, várjuk a szellemírtókat

Sunset, Getty, Halloween

2014. október 31. - kiskosztüm

Hollywood Westben, a Sunset blv.-on lakunk, elég fura szállodában. Ma egy félpucér csaj fekszik a recepciós feje felett, egy üvegkalitkában (naná, hogy nem fotózom le!). A pincér csaj pedig frissen fehérített fogával, a nagy szerepre várva folyton mosolyog. Itt minden megtörténhet, csak szürke ne légy! Lehet, hogy Eddie Murphy húzott el mellettünk. ..Ki tudja? Csak egyet tudok, hogy rengeteg a fotótéma, de nem vagyok Vivien Maier, s nincs titkosan lövő Hasselbladom...csak egy tűzpiros, kódolt iPadom, s mire exponálok( hajjaj!). Így kénytelen vagyok irigynek lenni, s bezárni a legizgalmasabb képeket (magamba)

image_189.jpgimage_188.jpgígy megy le a Sunset boulvaron a nap, csoda, ha így hívják?

A Gettyről. A hegy tetőn áll, s anno nem tudtuk a gyerekprogramba beilleszteni (Universal Stúdió: ijesztgetős túra, állatkert volt, Benő 5-6, a többi kiszámítható). A Getty türelmes, azóta is itt áll és megvárt. Igazi kultúr-sziget. Paul Gettynek, s jól működő alapítványának köszönhetően minden ingyenes (kivétel a parkolás). Nem értem, miért nincs itt mind, aki teheti! Nincs zsúfoltság, bár vannak néhányan a tágas épületkomplexumban. Meier, a kortárs építészet egyik legjelentősebb amerikai építésze, fantasztikusat alkotott. Engem lenyűgözött, de a kerttervező is. Az épület minden részlete izgalmas, s úgy tűnik, a sok funkciót rendesen kiszolgálja: kiállító termek, kutató részleg, gyerek foglalkoztató, éttermek, előadótermek, vonatállomás (a parkolóból ingyen).

image_195.jpg

Tetszenek az apró részletek, pl. az ajtónyitogató csomópontok ( nem a megszokott helyen), mintha forgóajtó nyílna, karakteresebb, könnyedebb az egész tőle. A spontán elemek, a nap, a szél  játékával is számolhatott az építész. A tudatosság mindenütt jelen van. A kiállításoknál ugyanezt az igényességet tapasztalom, (jó lehet itt dolgozni!) a tárgyakat bele helyezik egy jól strukturált rendszerbe, valóban vezetnek. Pl., annyit hallunk a középkorban használt festékalapanyagokról, de csak itt láttam megmutatva, odatéve az ásványokat(egészben, darálva), vagy a növényi alapanyagokat. Elvégre a kiállítás a vizuális memóriánkra épít!

image_190.jpgimage_191.jpg

A Getty alapítvány (jelentős művek restaurálása) támogatását (390 ezer dollárt) a Madridi Prado kapta, Rubens 6 fára festett Eucharisztia témájú képének restaurálására. A kiállítás a restaurátorok innovatív munkáját, a képeket és a belőlük szőtt gobleneket mutatta be.

image_192.jpgEzek az esernyők ingyen rendelkezésedre állnak, ha nagyon tűzne a nap...és még reklámfelület sincs rajta

image_193.jpg

Holnap kitör a Halloween őrület, csőre töltöm a diszkrét pirosat...jó éjt mindenkinek!

image_194.jpgHalloweenezők tudják hova érdemes betérni,...ahol várják őket. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr706850039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása