70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Chinese people

Kép az emberekről, akiket még nem ismerek...

2014. szeptember 29. - kiskosztüm

image_31.jpgimage_32.jpg

Vannak páran még! Ahogy a reptéren biztos radarral vesszük, hol vannak honfitársaink, úgy itt is találhatunk valami esszenciálisat az emberekben. Milyen a kínai ember, hogy látszik( nekem)? 

A shanghaji repülőtéren a tájfun miatti 4 órás várakozásban volt időm vázlatozni. Nincs elég fantáziám ahhoz, hogy ennyire eltérő dolgokat magamtól képes legyek összepasszintani. Ennyire sokféle anyag, szín, csillogás és fodor! elképzelhetetlen! Mert ugye két akármilyen dolog jó együtt,...de a harmadik?! Itt a harmadik, a negyedik, ötödik forma, anyag, szín! Van benne valami infantilis. Az európai ember a harmóniát abban látja, hogy valamit valamiből "visszahoz".Itt nem jön vissza semmi. Jó, ha egyszer megjelenik. Mindenből valami.

Azt tudtátok, hogy a Pampers nem annyira jó a bőrnek? Ezt az idegenvezetőnk mondta, amikor kérdeztem a csupasz bébifenék divatjáról. ( Itt a pelenkás korú babák nadrágját az ülepén felhasítják, ha jön a "dolog", ezt még nem láttam, de könnyebb takarítani az érzékeny babapopsit)

Visszatérve a " harmónia" dologra... Nem vagyok biztos abban, hogy itt mindenki pilates órákra jár, de feltűnően kecsesek a mozdulatok, egyenes a hát! A népdalokban is a finomság, hajlékonyság...

Mivel öltözködésben nincsen szabály, jól esik látni a sok tervezett egyenruhát. Itt egyenruhát látni olyan élmény a szemnek, mintha Chanel és Versace kollekciók vonulnának fel manöken szépségű csajokkal (a szép csajok megjegyzés nem a wc-s nénikre vonatkozik, bár ők is aranyosak)

A kiegészítő viselet a csajoknak itt a robogó. (Van, hogy hárman ülnek rajta. Közlekedési szabályok nem tiszták, mintha nem a gyalogosnak lenne elsőbbsége). A robogót megkaphatod tigrismintásban, Barbie-rózsaszínben, dögös aranyban...s egyáltalán nem drága.

image_33.jpg

Ugye, milyen helyes? Őt is hoznám. Egy papírsárkány belőle már a bőröndömben...Mert mit ér bármilyen csecsebecseség, ha nincs személyes története?

image_34.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr146741319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása