70 nap alatt a föld körül +még néhány

vazeg

vazeg

Peking, a Tiltott Város

Egy hetes ünnep, özönlik a nép

2014. október 01. - kiskosztüm

A Shanghai Múzeumból tudjuk, Kínát 56 féle népcsoport lakja. ( Mellesleg az ezt bemutató szekció érdekelt a leginkabb, különösen a viseletek. Mindig megdöbbentő az a kifinomultság és gazdagság ami a textilekből árad, és nemzedékeken keresztül alakul. Mindenki hozzátesz és elvesz, az értékes marad.) A lényeg, hogy most a téren volt mind az 56 féle kínai, kivétel a pekingiek, őket az idegenvezetőnk képviselte. ők inkább otthon, vagy más vidéken.

image_38.jpg

 

image_37.jpg

Tiananmen tér: Mao mauzóleum( most kihagytuk), itt kiáltotta ki Mao a NÉPköztársaságot, itt volt a vérbe folytott diáklázadás 1989-ben. Most is tartottak tőle, nagy a készültség, de már a fényképezőgépünket nem kell letenni (2005-ős útikönyvünkben még le kell). Itt ülésezik évi egyszer, és hozza bölcs döntéseit a népek tanácsa ( átlag életkor: 70, garancia a bölcsességre)

TILTOTT VÁROS / ajánlott irodalom: Az utólsó kínai császár. image_39.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vazeg.blog.hu/api/trackback/id/tr326749235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borovszki Beáta 2014.10.01. 15:24:23

Ma reggel hallgattam a rádióban, hogy október elsején kiáltotta ki Mao a népköztársaságot. Jól időzítettetek! A tiltott városról mindig a "Az utolsó Császár" c. film jut eszembe. Kár, hogy a kép fejjel lefelé sirkerült, nem könnyű így fényképezni:)
süti beállítások módosítása